Турските власти успешно вдигнаха пътническия самолет, който през уикенда излезе

...
Турските власти успешно вдигнаха пътническия самолет, който през уикенда излезе
Коментари Харесай

Ето така се вдига цял самолет

Турските управляващи сполучливо подвигнаха пътническия аероплан, който през уикенда излезе от пистата в град Трабзон и едвам не се озова във водите на Черно море. Боингът 737-800 излезе от пистата след кацане на летището в северния турски град.

На борда на самолета имаше общо 168 души. Пасажерите и екипажът бяха евакуирани сполучливо и всичко се размина без потърпевши. Властите краткотрайно затвориха летището и пренасочиха полетите към друго.

Два крана и доста служащи се включиха в интервенцията по „ спасяването “ на самолета. Носът му се заби в калта, което предотврати попадането му във водите на Черно море. Пилотите разкриха пред проверяващите, че десният мотор ненадейно е форсирал, което е наклонило машината наляво.

Води се следствие за аргументите, довели до случая, разминал се за благополучие без жертви. Самолетът е отвеян в хангар, с цел да бъде осъществена щателна инспекция. Горивото преди този момент е било изпразнено. Багажът и персоналните движимости на пасажерите също са свалени – четири дни след случая.







Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР