Турските власти няма да се присъединят към санкциите срещу Русия,

...
Турските власти няма да се присъединят към санкциите срещу Русия,
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да се присъединим към санкциите срещу Русия, не мога да оставя народа си да мръзне

Турските управляващи няма да се причислят към глобите против Русия, защото не могат да разрешат на своите жители да „ замръзнат без съветски газ “. Това сподели турският президент Реджеп Ердоган пред турски публицисти на борда на самолета, с който се връщаше от срещата на върха на НАТО.

" Що се отнася до глобите, ние оценяваме избрани линии на Организация на обединените нации, само че дано не забравяме, че не можем да оставим настрани връзките си с Русия. Знаете, че от дълго време обясних това, тъй като през днешния ден, в случай че преглеждаме единствено природния газ, получаваме към половината от природния газ, който използваме, от Русия. Освен това през днешния ден строим атомната електроцентрала " Аккую " дружно с Русия. Не можем да загърбим всичко това. Когато споделих това на френския президент Еманюел Макрон, той ми отговори: " Прав сте. " Първо, не мога да оставя хората си да мръзнат през зимата и второ, не мога да рестартирам изцяло тази наша промишленост ", цитира думите му „ Хюриет “.

Твърдения като това, че Турция би могла да достави на Украйна С-400 в подмяна на анулация на глобите, имат за цел да ударят Анкара и да ѝ основат проблеми, сподели още той.

" Както казахме и преди, въпросът със С-400 е затворен за нас. Тя е наша благосъстоятелност, с цел да подсигуряваме сигурността си. Друг е въпросът, че нашият началник на службата за връзки с обществеността на президентската администрация Фахреттин Алтун към този момент даде нужния отговор. Това им е задоволително, няма потребност от нищо повече. Защото цялата им работа е да основават неразбория. Те се интересуват от това " по какъв начин още можем да ударим Турция и да ѝ създадем проблеми “, сподели Ердоган.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР