Турските въоръжени сили нямат забранени и химически оръжия. Анкара има

...
Турските въоръжени сили нямат забранени и химически оръжия. Анкара има
Коментари Харесай

Турция обвини кюрдите в използване на забранено оръжие

Турските въоръжени сили нямат неразрешени и химически оръжия. Анкара има информация, че такова употребяват кюрдските сили за самозащита в Сирия за провокация, съобщи ръководителят на турското Министерство на защитата Хулуси Акар, съобщи БГНЕС.
По-рано пресслужбата на Автономната администрация на кюрдите в Сирия съобщи, че въоръжените сили на Турция употребяват неразрешен бял фосфор и напалм по време на военната интервенция в северната част на страната.
" Нямаме химически и неразрешени оръжия в арсенала си. Но имаме информация, че терористичната организация употребява такива оръжия и се пробва да хвърли виновността върху нас. Те се пробват да опетнят Турция с лъжливи вести ", цитира Акар НТВ.
Турският президент Тайип Ердоган разгласи на 9 октомври началото на интервенция „ Мирна пролет “ в Северна Сирия против Кюрдската работническа партия и терористичната формация „ Ислямска страна “. Турската авиация нападна град Рас ал Айн и няколко други сирийски града на границата на двете страни в същия ден.
По-късно беше оповестено началото на наземната част на интервенцията. В събота турското Министерство на защитата заяви, че турската войска и сирийската въоръжена съпротива поемат контрола над Рас ал Айн, а в неделя бе оповестено, че поемат контрола над град Тел Абиад.
Сирийските управляващи неведнъж осъдиха окупационната политика на Турция в Северна Сирия. Русия съобщи, че Турция би трябвало да заобикаля дейности, които биха могли да попречат на разрешаването на спора в Сирия, който продължава от 2011 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР