Турските телевизионни сериали са достигнали аудитория от 750 милиона души

...
Турските телевизионни сериали са достигнали аудитория от 750 милиона души
Коментари Харесай

Турските сериали са достигнали до 750 милиона зрители в над 150 държави по света

Турските телевизионни сериали са достигнали публика от 750 милиона души допълнително от 150 страни, съобщи заместник-министърът на културата и туризма Батухан Мумджу, представен от англоезичното издание " Хюриет дейли нюз ".

" Със наличие, създадено в Турция, доближаваме до 750 милиона фенове в 152 страни. Всички фактори в сектора добре осъзнават многостранното значение на продажбите на телевизионни сериали, както във връзка с износа, по този начин и като мощен инструмент на културната дипломация ", съобщи Мумджу по време на фестивала за телевизия МипКом в Кан.

Турция е водеща в износа на телевизионни сериали измежду неанглоезичните страни и е на трето място в света след Съединени американски щати и Англия.

Турските телевизионни сериали се радваха на висок триумф на ревюто в Кан, на което участваха представители от 108 страни и над 10 000 гости.

Ръководителят на турската медийна група " Демирьорен " Мурат Янджъ акцентира, че водещата роля на Турция в износа на телевизионни сериали на международната сцена е доказателство за триумфа и напредъка на промишлеността.

Ежегодно Турция създава по към 50 телевизионни сериала, а секторът се радва на стотици милиони фенове в международен мащаб.
В взаимозависимост от страната цената на един епизод доближава суми сред 300 хиляди и 700 хиляди $, разкри неотдавна представител на сектора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР