Турските спасители евакуираха регионална болница в сряда, след като наводнения

...
Турските спасители евакуираха регионална болница в сряда, след като наводнения
Коментари Харесай

В Турция евакуираха болница заради потоп

Турските спасители изтеглиха районна болница в сряда, откакто наводнения се стовариха върху няколко района на черноморското крайбрежие на страната, оставяйки един човек в неопределеност, заяви Агенция Франс Прес.

Силните дъждове по северното крайбрежие на Турция пристигнаха, откакто пожарникарите съвсем бяха сложили под надзор горските пожари на юг - които убиха осем души от края на юли.
 Турция обмисля радикални ограничения против COVID-19 Турция обмисля радикални ограничения против COVID-19
Рязкото нарастване на случаите на COVID-19 в Турция е явно от седмичните данни, оповестени от здравното министерство през днешния ден. В трите...

Турция, голяма и географски разнообразна страна, се бори със сушата и които съгласно международните учени стават все по -чести и мощни заради изменението на климата.

Турският здравен министър Фахретин Коджа написа в Туитър, че болница, в която са настанени 45 пациенти - четирима от тях в интензивно поделение – е била евакуирана в северния район Синоп заради тежки наводнения.

Местните управляващи туитнаха фотоси на спасители, които теглят гумени лодки, пренасящи пациенти от болничното заведение по наводнени улици.

Кадри, излъчени от осведомителната организация DHA, демонстрират, че водата покрива приземния етаж на болничното заведение.

Държавната телевизия TRT Haber сподели автомагистрала в северния град Бартин изцяло наводнена от бързо течаща вода.
 Турска Неправителствени организации ще създава хартия от камъни с валидност до 200 години Турска Неправителствени организации ще създава хартия от камъни с валидност до 200 години
Асоциацията за минни проблеми и решения в Турция започва подготовка за произвеждане на хартия от камъни, съобщи БГНЕС, цитирайки...

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу съобщи, че равнищата на водата са достигнали три до четири метра в някои елементи, принуждавайки локалните поданици да се качват на покривите, откъдето те са били евакуирани с хеликоптер.

Местните управляващи обявиха, че една стара жена е била пометена от приливните води и един човек е умрял от сърдечен удар.

Досега заради проливните дъждове, които започнаха във вторник вечерта, сподели Коджа. Те са потърпевши след сриването на мост в град Карабук, сподели той и добави, че осем са били откарани в болница, до момента в който останалите петима са били лекувани вкъщи.

Евакуацията на болничното заведение пристигна по -малко от месец, откакто изобилните дъждове провокираха наводнения в североизточната част, убивайки най -малко шест души в провинция Ризе.

Длъжностни лица настояват, че съвсем всички от стотиците пожари, които опустошават средиземноморското и егейско крайбрежие на Турция от 28 юли, унищожавайки горите и предизвикващи всеобщи евакуации, са овладени.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР