Турските сили за сигурност са задържали днес терорист-камикадзе, който е

...
Турските сили за сигурност са задържали днес терорист-камикадзе, който е
Коментари Харесай

Турция задържа терорист-камикадзе на ДАЕШ

Турските сили за сигурност са задържали през днешния ден терорист-камикадзе, който е възнамерявал да извърши нахлуване от името на терористичната формация ДАЕШ (арабски акроним на " Ислямска страна " ), съобщи в

Терористът е бил арестуван в окръг Шанлъурфа (Югоизточна Турция), се показва в известие на турското министерство на вътрешните работи.

Според известието на министерството цифрови материали и документи на терористичната организация са били открити във флаш памет, конфискувана в границите на следствие, осъществено от основната прокуратура в окръг Килис (Южна Турция).

След подаден сигнал турски полицейски екипи за битка с тероризма са провели интервенция в Шанлъурфа и са арестували Башар ал Мизхен с кодово име Аби Енес Ал Катани.

При полицейската акция на адреса на обвинения са били конфискувани и цифрови материали.

Министерството уточни също, че терористът е открил контакт с по този начин наречени висши ръководители на терористичната формация ДАЕШ в Дамаск.

Задържаният е признал, че е възнамерява да извърши гибелен бомбен атентат.

Според информация, получена от Анадолската организация от източници от сигурността, Мизхен се е включил към ДАЕШ през 2015 година и е минал през особено образование за боравене с оръжие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР