Турските граждани в България гласуват за президент на Турция, след

...
Турските граждани в България гласуват за президент на Турция, след
Коментари Харесай

Турските граждани в България гласуват за президент

Турските жители в България гласоподават за президент на Турция, откакто за пръв път в историята на страната има балотаж за поста държавен глава.
 БГНЕС
Саван Думан е турски жител, който от три години живее и работи в България. „ Има избрани политически задължения, които всяка една страна би трябвало да извършва и тези задължения дефинират ролята на Турция да бъде по-интегрирана с азиатските политики, само че също по този начин и с Европейския съюз и тя би трябвало да бъде мост сред нациите и континентите ”, показа турският жител, който бе упражнил правото си на глас.

Според него диалогът с Европейски Съюз би трябвало да продължи и този разговор би трябвало да бъде на по-добро равнище, тъй като „ всички жители на Турция, без значение за кого гласоподават, търсят благоприятни условия да работят с Европейски Съюз и за тях това има значение “.
 БГНЕС
Саван Думан описа, че неговото семейство живее в Истанбул, родителите му са пенсионери и стандартът им на живот не се е трансформирал. „ Според тях точно младото потомство търси благоприятни условия за контакт с европейски компании, които да могат да им заплащат добре ”, означи той. Думан показа, че турското общество най-вече желае промени в икономическата обстановка.
 БГНЕС
„ Инфлацията в Турция е доста висока и по тази причина опозицията, съдружните сътрудници в ръководството и техните гласоподаватели желаят тя да се развива с по-добри темпове ”, добави той.
 БГНЕС
От през днешния ден до 24 май турските жители в България могат да гласоподават за държавен глава на страната. Изборните секции са разкрити в дипломатическите задачи на нашата югоизточна съседка в София, Пловдив и Бургас.
 БГНЕС
На граничните пунктове може да се гласоподава до 28 май. По данни на Висшия изборен съвет на Турция отвън страната са регистрирани 3 423 759 гласоподаватели.
 БГНЕС
Припомняме, че на изборите за президент на Турция, които се организираха на 14 май, досегашният държавен глава Реджеп Тайип Ердоган води безапелационно. Той получи поддръжката на 49,52% и малко не му доближи, с цел да завоюва на първи тур.

За неговия конкурент водачът на НРП Кемал Кълъчдароглу гласоподаваха 44,48%. Вторият тур ще се организира на 28 май. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР