Турски товарен кораб е потънал в Черно море при буря.

...
Турски товарен кораб е потънал в Черно море при буря.
Коментари Харесай

Турски товарен кораб потъна в Черно море

Турски товарен транспортен съд е потопен в Черно море при стихия. На борда е имало екипаж от 12 души, с които към този момент турските управляващи не могат да се свържат. Това заяви в понеделник министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая .

Новината идва на фона на. В неделя няколко общини в Източна България също оповестиха бедствено състояние, откакто ураганен вятър докара до две жертви и материални вреди в тази част на страната.

В понеделник турските управляващи оповестиха, че неприятното време е попречило на въздушните средства и морските съдове да извършат търсене. Засега не е открита и връзка с 12-членния екипаж на кораба. Очаква се да стартират издирвателни действия, откакто метеорологичните условия се подобрят.

Корабът е пътувал от Русия за Алиага , Измир, заяви турската частна телевизия НТВ. Заради мощния вятър плавателният съд се е насочил към черноморското пристанище в Ерегли , покрай Истанбул.

В неделя капитанът на кораба е съобщил, че корабът се носи към вълнолом край Ерегли. Според Йерликая той се е блъснал в него, което е довело до потъването му.

В неделя и други кораби в региона бяха наранени от неприятното време.

Кораб, плаващ под флага на Камерун, се удари в бетонните стени на пристанище Ерегли, след което се разцепи на две. Екипажът му беше избавен и отведен на несъмнено място.

Друг транспортен съд заседна на брега на Ерегли по информация на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки в Турция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР