Турски прокурор е поискал строг доживотен затвор за бизнесмена Осман

...
Турски прокурор е поискал строг доживотен затвор за бизнесмена Осман
Коментари Харесай

Поискаха доживотен затвор за бизнесмена Осман Кавала

Турски прокурор е изискал непоколебим пожизнен затвор за предприемача Осман Кавала, оповестява турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

В огласено през днешния ден мнение на прокурора по делото за антиправителствените митинги за парка Гези, гледано от 13-ти съд тежки закононарушения в Истанбул, се желае непоколебим пожизнен затвор за Осман Кавала и Айше Мюделя Япъджъ по обвиняване в " опит за събаряне на държавното управление на Република Турция с потребление на мощ ".

За други шестима подсъдими в мнението на прокурора се желаят присъди от 15 до 20 години затвор по обвиняване в " подкрепяне на опит за събаряне на държавното управление на Република Турция с потребление на мощ ".

Според обвиняването Кавала е финансирал и взел участие в митингите през 2013 година, почнали от парка Гези в Истанбул. Освен по отношение на протестните демонстрации Кавала е упрекнат и за шпионаж и опит за събаряне на държавното управление по време на опита за прелом през 2016 година

Кавала се намира в пандиза без присъда повече от четири години. През 2019 година Европейският съд за правата на индивида разгласи, че Кавала " неотложно би трябвало да бъде пуснат на независимост ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР