Турски художник изпрати половин портрет на свой клиент, който поискал

...
Турски художник изпрати половин портрет на свой клиент, който поискал
Коментари Харесай

Художник изпрати половин портрет на клиент, поискал да плати половин цена

Турски художник изпрати половин портрет на собствен клиент, който изискал отстъпка на половина от цената поради ковид, оповестява в. "Хюриет ".

Али Леблебиджи е изпратил на купувача единствено половината от собствен портрет, наименуван "MMXI ", откакто клиентът изискал 50-процентна отстъпка, мотивирайки се с пандемията от ковид. Художникът се съгласил да направи понижението, само че разрязал на половина творбата и му изпратил единствено едната половина, предава Българска телеграфна агенция.

Леблебиджи показа в Инстаграм фотография на разрязания портрет.

Художникът споделя, че е бил надълбоко засегнат от предлагането да бъде платена единствено половин цена за портрета му, който се видял безценен на колекционера поради "пандемията, обстановката на пазара на изкуство, спадналите продажби ".

Когато получил половината от портрета, купувачът се обадил ужасяващ на създателя на творбата, а той му обяснил, че "пазарът на изкуство не е добре, продажбите са слаби и, несъмнено, пандемията ".

Според осведомен източник, представен от "Хюриет ", купувачът е върнал портрета, а художникът има намерение да го задържи. Преди да бъде срязан на половина продажната цена на творбата е била 17 хиляди турски лири /2170 долара/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР