Турски гражданин е бил открит в Свиленград в безпомощно състояние

...
Турски гражданин е бил открит в Свиленград в безпомощно състояние
Коментари Харесай

Турски журналист похитен и измъчван с ток

Турски жител е бил открит в Свиленград в безпомощно положение и следи от грубо малтретиране с ток, заяви " Хасковска Марица ".

Мъжът, декларирал че е публицист и е държан срещу волята си в къща. Случката е от Бъдни вечер, когато турчинът подал сигнала. Тогава, съгласно наши източници, полицията в Свиленград се видяла в знамение по какъв начин да открие преводачи, защото локалните не се отзовали или не желали.

В тихата нощ униформените претърсили къща в с. Чернодъб. Собственикът на дома отсъствал и полицията влезнала със мощ. От там иззели чувал с разнообразни движимости, измежду които и кабел за зареждане на батерия.

Пострадалият не е минавал през болничното заведение в Свиленград, сподели наша инспекция.

Очакват се детайлности по случая от прокуратурата. Мъжът от известно време живеел в България.

В Окръжна прокуратура-Хасково е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 142 ал.2 точка 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс - за това, че на 22. 12. 2018 година в гр. Свиленград е похитен, от повече от две лица, турският жители Ш.Б., на 60 година, оповестиха от държавното обвиняване.

Пострадалият е подал сигнал в районно управление (на МВР) на МВР- Свиленград, като на 25 декември 2018 година е формирано досъдебното произвеждане, почнало с протокол за разпит на Ш.Б.. Турският жител живее от към година и половина в България.

До момента е открито, че Ш.Б. е бил похитен от Свиленград на 22 декември 2018 година, като е бил откаран и държан в къща в село на територията на община Свиленград. Установено е, че във връзка с него е проявено принуждение. По време на разпита е декларирал, че му е отнета сума от 3 000 евро. До момента няма арестувани лица. Пострадалият е бил зарязан край Пловдив след среднощ на 23 декември 2018 година, когато е подал сигнал в полицията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР