Турската военна офанзива срещу кюрдите в Сирия е прекратена, заяви

...
Турската военна офанзива срещу кюрдите в Сирия е прекратена, заяви
Коментари Харесай

Турция прекрати военната си офанзива срещу кюрдите в Сирия

Турската военна атака против кюрдите в Сирия е прекъсната, съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу.
Във вторник президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган реализираха съглашение за споразумяване на обстановката в близкоизточната страна.
В същото време Чавушоглу акцентира, че интервенцията не е завършила и армията е подготвена да даде отпор на кюрдите „ при положение на нужда “.
„ Ако терористите някъде се проявят, нашите военни ще влязат в пердах с тях. Останаха оръжия, скривалища, мини-капани - всичко това би трябвало да бъде изчистено. Има още доста работа. Следователно ние оставаме на терена “, изясни външният министър в изявление за Анадолската организация.
Турското министерство на защитата добави, че не виждат нуждата от нова интервенция в Сирия по отношение на постигането на съглашението с Русия.
" Споразумението от Сочи включва постановки, гарантиращи сигурността на турските граници и евакуиране на терористични детайли от ОЗН на 30 километра от нашата граница ", се споделя в изказването.
Също от турското Министерство на защитата обявиха, че няма да разрешат основаването на терористичен кулоар на юг от границите на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР