Турската валута падна на 28 май до 8,59 лири за

...
Турската валута падна на 28 май до 8,59 лири за
Коментари Харесай

Турската валута стигна до рекордно ниски нива спрямо долара

Турската валута падна на 28 май до 8,59 лири за $, преминавайки предходното рекордно ниско равнище (8,49), което беше записано на 3 ноември предходната година, оповестява Bloomberg.
Агенцията отдава спада на турската валута на опасенията, че паричната политика на Турция остава прекомерно хлабава, с цел да ограничи ускоряващата се инфлация, съобщи организация Фокус.
 Военната интервенция на Турция обезцени лирата по отношение на щатския $ Военната интервенция на Турция обезцени лирата по отношение на щатския $
Турската лира се обезцени по отношение на щатския $. Инвеститорите реагираха на отрицателната интернационална реакция след началото на военната о...
Преди това централната банка на страната поддържаше лихвата непроменена на 19% и съобщи, че темпът на напредък на цените е достигнал своя връх. През последните три месеца обаче валутата е отслабнала с повече от 13%. Това е най-високото равнище измежду разрастващите се пазари.
Според Bloomberg, спадът на курса на лирата през предходната есен се дължи значително на присъединяване на Турция в спора сред Азербайджан и Армения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР