Турската страна още по-активно да участва при извършване на действия

...
Турската страна още по-активно да участва при извършване на действия
Коментари Харесай

Демерджиев: През последните дни на границата от турска страна са командировани допълнителни екипи

Турската страна още по-активно да взе участие при осъществяване на дейности от тяхната страна на границата, тъй че да не се събират огромни групи мигранти, които нападат нашата граница. За това са се договорили министрите на вътрешните работи на България и Турция Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу.

България към този момент е предала на южната ни съседка и описи с имена на евентуални каналджии, като е получила увещание, че ще има акции против тях в Турция. Това сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев на церемонията по първа копка на нов затвор в дупнишкото село Самораново.

Той добави, че през последните дни на границата от турска страна са командировани спомагателни екипи на жандармерията и военнослужещи, а задачата е мигрантския напън да се сведе до най-малко.

Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи: " Разположени са на разнообразни стратегически подстъпи към границата и по този метод събирането на тези сили не разрешава събирането на огромни групи мигранти. По-рано се наблюдаваше скупчване на над 1000 души, които нападнаха последователно нашата граница на дребни групи от по 20-30. Разбирате какъв брой е мъчно да се противодейства в такава обстановка. Освен това те патрулират към този момент много по-активно от тяхната страна, вършат инспекции за нелегално оръжие, вършат инспекции за всичките дейности по линия на опиати и каналджииство ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР