Турската разузнавателна служба МИТ обяви, че е спасила палестинския хакер

...
Турската разузнавателна служба МИТ обяви, че е спасила палестинския хакер
Коментари Харесай

Турция: Спасихме палестински хакер от МОСАД

" Турската разследваща работа Разузнавателна служба на Турция разгласи, че е избавила палестинския хакер Омар А., похитен от израелската разследваща работа МОСАД ", съобщи медията от Еврейската страна нюзру.

" Омар А. през 2015 – 2016 година е хакнал детайли от системата на противоракетна защита на Израел " Железен купол " и палестинската терористична формация Хамас е нанесла няколко удара ", продължи описа си изданието.

" Завършилият програмиране в Ислямския университет в град Газа (административния център на линията Газа - палестинския анклав на брега на Средиземно море) мъж е работил за Хамас от 2014 година ", уточни още цитираната медия

" През 2019 година Омар А. е получил предложение за работа от норвежка компания, само че той  отказал. Година по-късно той се е преместил в Истанбул, където е бил открит от израелски разузнавачи ", добави нюзру.

" През 2021 година сътрудници на МОСАД, показали се за предприемачи от Франция, се свързали с Омар в опит да го вербуват. Въпреки че опитът е блъснал на камък, израелците траяли да работят с арабина. Те са давали пари на създадени от него стратегии. Хакерът се е свързал с Разузнавателна служба на Турция и турските сътрудници са поставили в телефона му проследяващо устройство ", написа още изданието.

" През септември предходната година Омар А. е отпътувал в Малайзия. Там той е бил похитен от МОСАД. Разпитът е траял 36 часа. От службата на Анкара са уведомили сътрудниците си в Куала Лумпур, които освободили палестинеца. Мъжът е бил върнат в Турция и заживял в тайна квартира на Разузнавателна служба на Турция ", добави нюзру.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР