Турската полиция предотврати опит в България да бъдат вкарани нелегално

...
Турската полиция предотврати опит в България да бъдат вкарани нелегално
Коментари Харесай

Турски ченгета спряха 57 мигранти да влязат в България

Турската полиция предотврати опит в България да бъдат вкарани незаконно общо 57 мигранти. Те са били хванати, до момента в който са били извозвани от трафиканти към границата.

Единият микробус, с група от 25 мигранти, е бил хванат след гонка с жандармерията в региона на Къркларели (Лозенград) в ранния следобяд. Малко попреди това в подозрителен бус са били открити други 32-ма души, също с желание да пресекат границата и да преминат в България, съобщи БГНЕС.

Шофьорът на групата от 25 пакистанци и сирийци навлязъл с буса в охраняваната зона на Демиркьой, не се подчинил на стоп-палката, последвало гонене по пътя и най-после спрял, оповестяват от полицията. Пакистанец е арестуван при опит да преплува Резовската река, по която минава границата. В същия регион е открит и мъж от Афганистан със същото желание. Издирват се двама мъже, уредници на трафика, а бегълците са предадени на дирекцията по миграцията в Къркларели.

В Демиркьой полицията е спряла подозрителен бял микробус и при инспекцията на пасажерите се оказало, че те са 32 мъже от Сирия, също тръгнали към България. Мигрантите са прибрани в центъра за краткотрайно настаняване. Арестуван е и трафикантът, който към този момент се намира зад решетките в локалния затвор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР