Турската полиция е арестувала двамата руски журналисти от НТВ недалеч

...
Турската полиция е арестувала двамата руски журналисти от НТВ недалеч
Коментари Харесай

Турция арестува руски журналисти, снимали завод за дронове

Турската полиция е арестувала двамата съветски публицисти от НТВ близо до постройката, в която се намира компанията "Байкар Савунма ", профилирана в производството на турски безпилотни бойни апарати, заяви източник от турското външно министерство на ТАСС.

"Те бяха арестувани в покрайнините на компанията "Байкар Савунма ". Задържани са били от полицията в миг, когато са снимали. По време на инспекцията стана ясно, че не са имали каквото и да е позволение да снимат ", сподели източникът на организацията.

В Министерство на външните работи няма информация в кой полицейски сектор са изпратени двамата публицисти.

"Байкар Савунма " създава и безпилотния военен уред Байрактар ТВ2, който е на въоръжение в турската войска, отбелязва организацията.

Задържаните са публицистите от телевизионния канал НТВ Алексей Петрушко и Иван Малишкин, се показва в известие на съветското външно министерство в Туитър.

Външното министерство на Русия заяви, че на 3 декември е изчезнала връзката с съветските публицисти, намиращи се в Истанбул. "Последният пълностоен контакт с тях беше в четвъртък, по време на който руснаците оповестиха, че ги задържат незнайни лица и ги водят някъде ", показва ведомството.

По-рано малкия екран съобщи, че е изгубила контакт със сътрудниците си, откакто са съобщили за задържането им от служители на реда в предградие на Истанбул.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР