Турската лира скоро ще възстанови стойността си, а лихвите ще

...
Турската лира скоро ще възстанови стойността си, а лихвите ще
Коментари Харесай

Ердоган е уверен за стойността на турската лира



Турската лира скоро ще възвърне цената си, а лихвите ще намалеят. Това мнение изрази турският президент Реджеп Ердоган пред публицисти през вчерашния ден на връщане от визитата си в Северен Кипър.

Според турския водач стопанската система на страната се движи в вярната посока. Реджеп Ердоган посочи практическия и научен опит на новоназначения финансови министър и негов шурей Берат Албайрак. Той добави, че Албайрак е работил сполучливо в частния бранш.

Ердоган разкритикува интернационалните медии и организациите, определящи кредитния рейтинг на страните, за неверното им показване на обстановката в Турция. По думите на турския държавен глава доказателство за доверието на вложителите е фактът, че заемът за градеж на мост над Дарданелите е бил получен от чужбина. Той добави, че страната разполага с задоволително принадлежности, с цел да спре обезценяването на лирата. Президентът Ердоган още веднъж посочи, че високите лихви се отразяват отрицателно на заетостта и че освен Централната, само че и частните банки ще поемат отговорност по въпроса.

В отговор на журналистическо запитване, Ердоган не изключи опцията Генералният щаб да бъде зависещ на Министерството на защитата. ​
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР