Турската лира поевтиня леко в петък спрямо долара в тихата

...
Турската лира поевтиня леко в петък спрямо долара в тихата
Коментари Харесай

Турската лира поевтиня леко, а доларът чака решенията на Фед

Турската лира поевтиня леко в петък по отношение на $ в тихата празнична търговия. Валутата падна до 6,1079 по отношение на американския $, затваряйки на равнища от 6,0950 в четвъртък, когато също изтри един % от цената си.

Обемите на търговия бяха минимални - най-вероятно от чужбина - защото турските пазари са затворени поради мюсюлманския празник Курбан байрам. Те ще отворят в понеделник.

От началото на годината турската валута загуби 38 % от цената си против $ в рецесия, задвижена и от терзанията на вложителите поради въздействието на Ердоган върху централната банка, както и поради продължаващите разногласия със Съединени американски щати.

Междувременно $ спря шестдневния си спад, откакто новите мита против Китай поддържаха зелената валута, а годишната конференция на Федералния запас в Джаксън Хол стартира. Щатската валута нарастна с 0,55% по отношение на кошницата от шест съществени валути, отлепяйки се от 3-седмичното дъно от 94,934.

Очаква се през днешния ден ръководителят на Фед Джером Пауъл да даде конференция, на която да алармира, че повишението на лихвите ще продължи.

Еврото поевтиня с 0,55% по отношение на $, достигайки $1,153.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР