Турската компания Baykar предвижда да започне производството в Украйна на

...
Турската компания Baykar предвижда да започне производството в Украйна на
Коментари Харесай

Турция обяви кога започва производство на бойни дронове Bayraktar в Украйна

Турската компания Baykar планува да стартира производството в Украйна на бойните дронове Bayraktar TB2 и Bayraktar Akinci през 2025 година. Това заяви генералният шеф на компанията Халук Байрактар.

" Строителните работи на локалното дъщерно сдружение на Baykar (в Украйна с название Avia Ventures LLC), напредват по проект, като откриването е планувано за 2025 година ", цитира думите му турският вестник Yeni Akit.

Ръководителят на компанията отбелязва, че " главната част от подготвителната работа за завода към този момент е в ход ". По думите му, чака се " заводът да бъде електрифициран през юли ".
 Румъния желае да закупи дронове Bayraktar TB2 за $300 милиона
Румъния желае да закупи турски военни дронове за $300 милиона

На фона на войната в Украйна румънската войска желае да се модернизира

За началото на строителството на цех за произвеждане на турски дронове Bayraktar в Украйна стана известно още през август 2022 година Украинският дипломат в Турция Василий Боднар сподели тогава, че строителството ще отнеме единствено няколко месеца, а производството на първите дронове е допустимо да стане още преди края на 2023 година

Обаче в изявление при започване на тази година, Боднар разяснява, че бойните дейности са " внесли корекции в първичните проекти по отношение на турския цех за дронове ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР