Туроператорите отчитат значителен ръст на българските туристи зад граница през

...
Туроператорите отчитат значителен ръст на българските туристи зад граница през
Коментари Харесай

Около 5000 българия стегнаха куфари за екзотични дестинации

Туроператорите регистрират забележителен растеж на българските туристи зад граница през коледните и новогодишни празници спрямо предходната година, оповестява TravelNews, цитирайки разнообразни информации от туроператори и сдружения в сектора.

За коледните и новогодишни празници над 5000 индивида са записани в чартърни и самолетни стратегии за екскурзии в чужбина - най-вече за екзотични дестинации. А още към 5000 потеглят на автобусни екскурзии отвън България.

Най-много хора ще летят до Египет и Турция, само че има и много с резервации в чартъри до Йордания, Тунис, Албания, Малдивите, Доминиканската република, Шри Ланка, Занзибар и Лапландия. По постоянните самолетни линии най-вече българи са купили билети за Дубай (ОАЕ), Тайланд, Мексико, Рим и Прага.

По автобусните стратегии на туроператорите за чужбина резервациите са най-вече за Турция, Сърбия, Северна Македония и по-малко в Гърция.

Според данните на Института за разбори и оценки в туризма пък по празниците за проведени пътувания навътре в страната са записани към 560 000 души.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР