Туроператорите отчитат спад около 15% в ранните записвания за летния

...
Туроператорите отчитат спад около 15% в ранните записвания за летния
Коментари Харесай

Нов спад за България на британския туристически пазар

Туроператорите регистрират спад към 15% в ранните записвания за летния сезон в България на английския пазар. Това разгласи за TravelNews Иван Грошев, шеф на " МТС България ", която компания съставлява английския туроператор Jet2Holidays и ръководител на Асоциацията на инкаминг организациите (AIA).

" Резервациите към този миг са с към 15% по-малко в съпоставяне със същия интервал на благата година ", сподели той. Подобна е обстановката и при другите два огромни туроператора, които водят английски туристи у нас – TUI UK и Balkan Holidays UK. За задачата Националният ръб по туризъм упорства Министерството на туризма да организира роуд шоу във Англия и да ускори рекламата на този пазар, съобщи Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на организацията.

Министърът на туризма Илин Димитров и неговият екип до момента не са сложили като приоритет рекламата на страната в Обединеното Кралство. Те не вършат нищо на този пазар и са се концентрирали върху Германия, Израел и Полша. Същевременно браншът поддържа министерството да вземе ограничения и да осъществя роуд шоу във Англия. " За разлика от другите пазари, при англичаните в случай че има по-голямо търсене, туроператорите могат да усилят потенциала и да пуснат повече самолети ", изясни Иван Грошев. Докато в Германия фирмите нямат задоволително самолети и не могат да усилят потенциала за България на този стадий.
Teztour

Като цяло Грошев предвижда дребен растеж на английските туристи за Българското Черноморие за лято 2023 година по отношение на предходната година, само че равнищата ще останат под 2019 година След интернационалната туристическа борса ITB в Берлин ще имаме информация кой какви седалки действително е податлив да удостовери за страната, акцентира той.

На немския пазар на този стадий има дребен растеж в записванията на фона на слабата 2022 година В последни 5 седмици се ускориха, само че преди този момент не бяха добре, изясни Иван Грошев. Броят на германците обаче ще бъде надалеч от равнищата през 2019 година Така два от най-важните пазара за българския туризъм – Германия и Англия, няма да се възвръщат и през тази година.

Иван Грошев чака повече туристи от други страни като Полша, Чехия и Румъния, които ще надминат равнищата от 2022 г и даже от 2019 година Но те няма да могат да компенсират по-малкото английски и немски туристи. Отделно съветските туристи също ги няма. За хотелиерите се обрисува още един сложен летен сезон. Държавата в лицето на Министерството на туризма към този момент взима безредни решения.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР