Туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи и собственици на места за настаняване

...
Туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи и собственици на места за настаняване
Коментари Харесай

Туроператори и хотелиери искат Борисов да уволни Ангелкова

Туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи и притежатели тук-там за настаняване желаят оставката на министърът на туризма Николина Ангелкова в писмо до премиера Бойко Борисов.
По думите им тя е изгубила доверието на сектора.

Писмото с настояването до примиера ще бъде импортирано в Министерски съвет на 21 април.

Основният укор към министър Ангелкова е за неналичието на еластичност, подпомагане, разговор и професионализъм в ръководството на туризма.

От обединяване " Бъдеще за туризма " считам, че в обстановка на пандемия, браншът им е оставен в режим на оцеляване.

Туристическата общественост в България освен че не получава навременна поддръжка от отрасловия си министър, само че е и принудена да спре работа със заповед от 17.03.2020 година В страната туроператори и турагенти не продават туристически пакети, хотелите затвориха порти, не работят заведения за хранене и СПА центрове, цялата събитийна промишленост, а транспортните компании и екскурзоводите останаха в дълга " зимна почивка ", се споделя в писмото до премиера.

От организацията са безапелационни, че имат потребност от поддръжката на страната, както и от бързи и съответни ограничения.

Изключително закъснялата и спорадична реакция, както и неналичието на каквито и да било опити за справяне с икономическата рецесия в бранш " туризъм " ни доведоха до убеждението, че министърът на туризма не може да отбрани поверения му отрасъл в спешна обстановка, допълват още представителите на сектора.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР