Турнирите на двойки винаги са били неизменна част от заключителната

...
Турнирите на двойки винаги са били неизменна част от заключителната
Коментари Харесай

След драматична развръзка: Австралийци са новите шампиони в смесените двойки на US Open

Турнирите на двойки постоянно са били неизменима част от заключителната фаза на конкуренциите от Големия шлем, като динамичността и красивите разигравания, които дават, несъмнено провокират сериозен интерес към финалните конфликти. През тази година тази наклонност се резервира в надпреварата при смесените карета, където се изправиха чисто австралийското дуо формирано от някогашния " мейджър " първенец Джон Пиърс и сънародничката му Сторм Сандърс, които срещнаха различен друг Шлем победител в лицето на Едуар Роже-Васлен, който от своя страна си партнираше с пенсиониралата се по-рано в хода на тенис сезона на сингъл Кирстен Флипкенс. Мачът за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати се оказа извънредно трагичен, само че в последна сметка по-здрави се оказаха нервите на островитяните, които са и четвърти сложени в схемата, с цел да може след сбъднат поврат и близо 90 минути на корта да ознаменуват мощното си показване, триумфирайки със своята дебютна купа от Големия шлем при каретата - 4:6 6:4 10:7.

Още в началните моменти от дуела сервисът на австралийската двойка беше покрай това да се пропука след сбъркано воле на мрежата, само че след това Сандърс се оправдава с отличен начален удар и до освен това не се стигна. Ролите на корта стремително се размениха и европейският тандем на собствен ред трябваше да брани подаването си, с което се оправи безупречно, с цел да упражни нов сериозен напън в по този начин фамозния седми гейм, когато Роже-Васлен вкара блестящи ретури в игра и дружно с към този момент някогашната състезателка на сингъл осъществиха основен пробив, донесъл им по-късно триумфа в откриващия сет.

Във втората част конфликтът за купата закупи нормалното за двойковите срещи русло, като наблюдавахме безспорна доминация от двете страни на мрежата при начален удар. Четвъртите сложени в схемата последователно с течение на времето все по-добре разчитаха играта на противниците, като Пиърс съумя на два пъти в заключителната фаза от сета да надхитри своите сътрудници наоколо до мрежата и след следващата престрелка от главната линия австралийското дуо възвърне равенството в общия резултат.

В решаващия тайбрек психическото преимущество безспорно беше в интерес на представителите на островната страна, които на бърза ръка си завоюваха два минипробива задатък и решително погледнаха към трофея. Флипкенс, която по време на тазгодишния Уимбълдън се сбогува с професионалния тенис при единиците, очевидно поддържаше нужната форма при каретата и в компанията на някогашния двойков първенец от Ролан Гарос реализираха цялостен поврат до 6:5 в своя изгода, само че тъкмо тогава на пиадестала излезе следващия талантлив ретур уинър от Джон Пиърс, който им донесе удобен задатък, с цел да може с бомбен ас по правата точно австралиецът да короняса тандема, който оформи със сънародничката си Сторм Сандърс.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР