Турнирът по тенис при жените в канадския град Монреал, една

...
Турнирът по тенис при жените в канадския град Монреал, една
Коментари Харесай

Отложиха Мастърса в Монреал при жените за 2021

Турнирът по тенис при дамите в канадския град Монреал, една от основните подготвителни съревнования преди Ю Ес Оупън, бе отсрочена и ще се организира през 2021 година, оповестиха уредниците.

Съревнованието, планувано за 7-16 август, бе под въпрос, откакто провинция Квебек изиска всички спортни и културни събития да бъдат анулирани до 31 август в опит да бъде овладяно разпространяването на ковид. „ В резултат на ограниченията, наложени от държавното управление на Квебек, забраняващи провеждането на спортни събития до 31 август, Роджърс Къп в Монреал се отсрочва за 2021. WTA повтаря, че здравето и сигурността постоянно ще бъдат наш главен приоритет. Разбираме, че решението бе тежко, и чакаме с неспокойствие да проведем шампионата следващата година “, споделиха в свое изказване от Женската тенис асоциация.

Турнирният шеф Юджийн Лапиер сподели, че решението е било взето поради тях. „ В началото на рецесията с COVID-19 се надявахме, че обстановката ще бъде решена в точния момент, с цел да проведем нашия шампионат по прелиминарен проект в календара. Решението за отсрочване на конкуренцията не беше взето с лека ръка, само че разбираме, че то беше неотложно. Ще работим неистово през идващите месеци, с цел да подсигуряваме, че следващата година шампионатът ще се трансформира в празник за спорта “, съобщи той.

Турнирът в Канада при дамите е последната жертва в света на тениса от пандемията. Ролан Гарос бе отсрочен за септември-октомври, Уимбълдън бе анулиран за първи път от Втората международна война насам, а ATP и WTA туровете бяха прекратени най-рано до 13 юли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР