Туризмът в Египет процъфтява от началото на годината. През първата половина

...
Туризмът в Египет процъфтява от началото на годината.
През първата половина
Коментари Харесай

В Египет очакват 15 милиона туристи за 2023 година

Туризмът в Египет процъфтява от началото на годината.

През първата половина на тази година страната е посрещнала към този момент седем милиона туристи, което я слага на път да реализира задачата си от 15 милиона гости за 2023 г. Увеличаването на броя на посетителите е донесло на северноафриканската страна близо 11 милиарда $, което съставлява нарастване от 120%. Индустрията, която е главен източник на доходи и работни места за Египет, се стреми да се възвърне от пандемията.

 
Резкият спад на обменния курс на египетската лира по отношение на задграничните валути спомогна за този подтик в туризма. В допълнение към това е също икономическото възобновяване в развитите страни след руско-украинската рецесия и COVID-19
Самар Адел, стопански откривател, Академия " Ал Ахрам "

Докато египетският туризъм се опитваше да се възвърне от неустойчивостта, последвала митингите през 2011 година, коронавирус пандемията нанесе удар, който внезапно спря напредъка. Миналата година страната записва съвсем 12 млн. туристи. Европейските гости съставляваха повече от 62% и оглавиха класацията за 2022 година, до момента в който арабите бяха на второ място с 26%.

 
На път сме да реализираме националната си цел за туризъм, която е 15 милиона туристи през тази година. През идната чакаме 18 милиона туристи. Стратегията ни е ориентирана към увеличение на броя на полетите, които идват в Египет, с цел да подобрим туристическото прекарване на нашите гости и да увеличим броя на хотелските стаи.
Ахмед Ейса, египетски министър на туризма и антиките

Туризмът съставлява към 12% от Брутният вътрешен продукт на страната и е измежду главните източници на задгранична валута за една от най-многолюдните страни в арабския свят.

 
Смятам, че тази година преминахме от етапа на възобновяване към напредък. Зимата е нашият пиков туристически сезон. Това, което е учудващо тази година, е, че бизнесът е мощен през лятото в цялостен Египет. Тази година Европа стана очевидец на рискови горещини и горски пожари, до момента в който в Египет времето беше отлично и това го направи привлекателно.
Атеф Абдел Латиф, ръководител на Musaferoun за пътувания и туризъм

Амбициозната тактика на Египет има намерение до 2028 година да притегли към 30 милиона туристи и вложения в размер на 20 милиарда $. Властите възнамеряват да усилят хотелския потенциал в страната от сегашните 215 000 стаи на 500 000.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР