Туристите от Израел са се увеличили от началото на годината

...
Туристите от Израел са се увеличили от началото на годината
Коментари Харесай

Туристите от Израел се увеличават с 10% за година

Туристите от Израел са се нараснали от началото на годината до края на юли с 10% по отношение на миналата като броят им пораства през всяка от миналите години. Това е оповестила министърът на туризма Николина Ангелкова в диалога си с Ярив Левин, министър на туризма на Държавата Израел. Двамата са провели работна среща в границите на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм в Китай, оповестяват от ведомството.

Данните на статистиката сочат, че след случая на летището в Бургас през юли 2012 година, при който от гърмеж починаха шестима израелски туристи, а други бяха ранени, броят на туристите от Израел пораства. През 2012 година в страната на отмора са пристигнали 95 586 жители на Израел, като през 2016 година те към този момент са били 183 846.

Основната част от израелските туристи идват у нас със аероплан, а чартърни полети се правят до главните ни летища в София, Варна, Бургас и Пловдив. Най-често при визитите си избират културни обекти, поради което напоследък Пловдив е доста известна дестинация за тях, показват от Министерството на туризма.

Посолството на Израел интензивно оказва помощ да се разпространява туризма ни, като в предходните две години то беше измежду моторите на самодейностите " Мислиш си, че познаваш България ", и " Вкусовете на света ", напомня Ангелкова. Всяка година ведомството провежда журналистически турове за локални публицисти.

В момента се организира процедура по желание на уредник на туровете за тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР