КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Доклад за пожар в сграда,

...
КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Доклад за пожар в сграда,
Коментари Харесай

Разследване на пожар в сграда в Южна Африка, който уби 76 души, намира отговорни градските власти

КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Доклад за пожар в постройка, който умъртви 76 души в Южна Африка предходната година, заключава, че градът управляващите би трябвало да бъдат държани виновни, тъй като са били наясно със съществени проблеми с сигурността в порутения жилищен блок най-малко четири години преди пожара.

Нощният пожар в пететажната постройка в центъра на Йоханесбург на 31 август беше едно от най-големите бедствия в Южна Африка. Най-малко 12 деца бяха измежду починалите и други 86 души бяха ранени, като някои трябваше да скочат от прозорците, с цел да избягат от пламъците.

Други споделиха, че са хвърлили дребни деца през прозорците с вярата, че ще да бъдат хванати от хора изпод. Много от жертвите бяха изгорени до неразбираемост, защото бяха хванати в капан в претъпканата постройка и на управляващите лиши седмици да разпознават телата благодарение на ДНК проби.

Пенсионираният арбитър Сиси Хампепе беше поверен на следствието, което стартира през октомври. Тя показа първата част от отчета си в неде...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР