Туристите, които посещават Барселона самостоятелно, скоро може да не успеят

...
Туристите, които посещават Барселона самостоятелно, скоро може да не успеят
Коментари Харесай

Ново 20! В Барселона забраняват да вечеряш сам

Туристите, които посещават Барселона независимо, скоро може да не съумеят да си намерят място в заведенията за хранене, защото някои от тях не разрешиха вечерите за соло гости. В централната част на Барселона някои заведения за хранене - основно на улица Carrer de Blai, която е известна със своите тапас питейни заведения, и в квартал Eixample - започнаха да отхвърлят единични гости, написа economic.bg.

Испанският всекидневник El Pais заяви, че сервитьорите се оправдават пред клиентите, че масите са заети, а задачата е настаняване на огромни групи от хора, които носят надлежно повече доходи.
-->
Местни поданици към този момент стартират да се оплакват от създалата се обстановка.

Седнах на една маса на открито, при което пристигна сервитьор и ми сподели, че е непокътната. Но тя не беше. Веднага щом станах, група задгранични туристи, които бяха тъкмо зад мен, бяха настанени “, споделя локален гражданин, написа Euronews.

В различен ресторант пък му споделят, че има единствено 20 минути, с цел да се нахрани. Веднага по-късно били настанени група чужденци, споделя още той.

Защо заведенията за хранене отхвърлят независими посетители?

Мотивите зад възбраната за независими вечери са финансови. Масите с групи евентуално ще похарчат повече, в сравнение с някой, който яде самичък. И групи от туристи също харчат повече пари от локалните.

Местните хора са все по-разочаровани, защото заведенията за хранене се стремят да извлекат оптималната облага от туристите.

Докато в предишното можеха да седят на открито и да пият пиво вечер или кафе следобяд, в този момент им се споделя „ не “.

Тъй като температурите стартират да се повишават още напролет, жителите са принудени да се приспособяват към графиците за хранене на туристите, като доста заведения отхвърлят да настанят тези, които търсят бързо пиво след 12 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР