Туристическият сезон по морето започна близо месец по-рано. Първите туристи

...
Туристическият сезон по морето започна близо месец по-рано. Първите туристи
Коментари Харесай

На прага на новия туристически сезон: Първите летовници вече са на морето

Туристическият сезон по морето стартира близо месец по-рано. Първите туристи към този момент са на отмора в курортите ни Албена, Златни пясъци и Слънчев Бряг. Тази година хотелиерите предвиждат растеж на сезона от 15 % по отношение на предходната година. Очаква се броят на туристите от Полша, Англия и Германия да се усили.

Варна Слънчев Бряг, Несебър

Тази година летният сезон по Южното Черноморие стартира по-рано с един месец. Причината за това са стартирането на нискотарифните полети на летището в Бургас.

Димитър Николов - кмет на община Бургас: " Има доста огромен интерес сега. Средно запълнеността на полетите до Бургас е към 90%, което е сносно надхвърлящо първичните прогнози. "
И тази година не е решен казуса с квалифицираните фрагменти по морето. Хотелиерите още веднъж регистрират дефицит на сервитьори, бармани и камериерки.
Веселин Налбантов - хотелиер: " Аз най-малко съм прозрял, че този нашия курорт би трябвало да проработи съвсем целогодишно. Тези хора, които ги взимаме краткотрайно там е казуса. Те идват за едно несъмнено време след това би трябвало да отидат някъде другаде не им осигуряваме работа. Ако заработим целогодишно хотелите, които работят целогодишно ще имат фрагменти. "
Първите туристи в Слънчев бряг са най-вече от Израел, Норвегия и Швеция.
Веселин Налбантов - хотелиер: " Сезонът към този момент е открит. Има туристи, някакви хора щъкат, само че най-интересното е, че чакаме един прекрасен сезон най-малко като миналогодишния, тъй като няма причина за нещо неприятно. "
Според хотелиерите тази година резервациите на туристите са до края на септември. С това се удължава и туристическия сезон по морето, което е плюс за стопанската система ни.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР