Туристическият бранш се обяви против задължителните PCR тестовете за чуждите

...
Туристическият бранш се обяви против задължителните PCR тестовете за чуждите
Коментари Харесай

Туристическият бранш у нас се обяви против задължителния PCR тест за чужденци

Туристическият отрасъл се разгласи срещу наложителните PCR тестванията за непознатите посетители. Такава заповед издаде през вчерашния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов.
В нея се споделя, че от 29 януари (петък) до 30 април се вкарва условието идващите у нас да дават документ за негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизането в страната PCR тест.
„ От Националния ръб по туризъм и сътрудниците ни от Българската туристическа камара реагирахме с писмо към държавното управление и Оперативния щаб, че изрично възразяваме против желанието за това решение, което няколко часа по-късно откри място в заповедта на министъра на опазването на здравето. Това е следващият доста тежък удар върху българския туризъм”, съобщи Полина Карастоянова.
По думите ѝ главните посетители в зимните ни курорти са от прилежащите страни и условието за PCR-тест значи „ каската от анулации”.
Карастоянова попита и дали това решение е в съгласие с вицепремиера и министъра на туризма Марияна Николова. „ Нямаме никаква информация за сходен разговор, а работим доста интензивно с министерството на туризма”, сподели Караниколова. Според нея по-разумно би било българските управляващи да обезпечат антигенни проби на граничните пунктове.
„ Този разход от 300-400 евро за PCR-тестове за едно семейство е злополука за зимния сезон”, счита Карастоянова.
От Националния ръб по туризъм поддържат и настояванията на ресторантьорите. „ Считаме, че техните претенции са изцяло обективни. Имат право или да работят обикновено, или да бъдат обезщетени достойно”, съобщи Карастоянова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР