Туристическият бранш очаква силен зимен сезон, който ще бъде обвързан

...
Туристическият бранш очаква силен зимен сезон, който ще бъде обвързан
Коментари Харесай

Туристическият бранш у нас очаква силен зимен сезон тази година

Туристическият отрасъл чака мощен зимен сезон, който ще бъде привързан освен със ски почивката и със снега, а и с балнео, спа и уелнес отдиха, визитите при близки, родни и другари, свързани с идните празници от църковния календар, с културния и бизнес туризма. България е хазаин и на множества надпревари, включително и за международната купа по ски спортовете, което ще притегли в допълнение туристи. Това съобщи шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.
Прочетете още
Тази зима българинът ще почива в планините, градовете и при околните си в страната, заключи Драганов упованията на бизнеса.

Той заяви, че упованията са през този зимен сезон да има нарастване на броя на задграничните туристи, които ще посетят България, по отношение на 2019 година, и те ще надвишават 1,7 млн. Около 3,5 млн. ще са пътуванията на българите в страната в този интервал.

Драганов разяснява, че двата военни спора нямат резултат върху макрорамката на туризма, тъй като за 2024 година упованията са да се надвишават размерите, осъществени през 2019 година, с към 5 на 100.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР