Туристическият бизнес може да получи финансиране по Националния план за

...
Туристическият бизнес може да получи финансиране по Националния план за
Коментари Харесай

Проект за малки ВЕИ-та на туристическия бизнес

Туристическият бизнес може да получи финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България (НПВУ) по нова отворена процедура.

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) разгласи на 14 февруари процедура за асортимент на оферти BG-RRP-3.006 „ Изграждане на нови ВЕИ за лично ползване в композиция с местни уреди за предпазване на сила в предприятията ”.

Краен период за подаване на планови оферти за осъществяване на вложения: 15.05.2023 година

Основна цел на актуалната процедура е даване на безплатни средства за създаване на възобновими енергийни източници (ВЕИ) за лично ползване, комбинирани с местни уреди за предпазване на сила, с което да се насърчи прехода на частния бранш, в.т.ч. от бранш „ Туризъм “, към екосъобразна активност.

Общият размер на средствата по процедурата: 200 000 000 лв.

Допустими претенденти са микро, дребни и междинни предприятия, регистрирани не по-късно от 31.12.2019 година

Направените от Министерството на туризма оферти за приотизиране на бранш Туризъм са признати в окончателния вид на документите.

Кандидатстването се прави с подаване на планово предложение напълно по електронен път чрез попълване на уеб основан Формуляр в ИСМ-ИСУН 2020, раздел НПВУ с потреблението на годен Квалифициран електронен автограф (КЕП), а процедурата се управлява от Министерство на нововъведенията и растежа  като Структура за наблюдаване и докладване (СНД) на Програмата за икономическа трансофрмация (ПИТ) към НПВУ.

https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/10b9787c-b382-40f2-94b9-1bd8b31f8799

С обобщение на процедурата за приемане на безплатни средства BG-RRP-3.006 „ Изграждане на нови ВЕИ за лично ползване в композиция с местни уреди за предпазване на сила в предприятията ” по Националния проект за възобновяване и резистентност можете да се запознаете на следния адрес –

https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/novi-vuzmozhnosti-za-finansirane-na-turisticheskiya-biznes-za-izgrazhdane-na-novi.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР