Туристическите центрове в Пловдив - на пл. "Централен" и в

...
Туристическите центрове в Пловдив - на пл. "Централен" и в
Коментари Харесай

80% ръст на туристите в Пловдив

Туристическите центрове в Пловдив - на пл. "Централен " и в Стария град, регистрират 80 на 100 растеж на броя на туристите за първото полугодие по отношение на същия интервал на 2016 година Това оповестиха от пресцентъра на община Пловдив.

Най-голяма е посещаемостта през април, когато в града са гостували 2329 души повече в съпоставяне със същия месец на 2016 година Според статистиката 78 % от посетителите са чужденци.

От откриването си на 7 юни т.г. новият Туристически център на ул. "Райко Даскалов "1 е посрещнал повече от 6300 гости от страната и чужбина. Значителен растеж се регистрира във връзка с туристите от Турция, Съединени американски щати, Израел, Англия, Испания, Италия. Все повече са самостоятелните визити от Албания, Аржентина, Азербайджан, Бразилия, Венецуела, ОАЕ, Колумбия, Пакистан, Уругвай.
Забележителен растеж е маркиран и в визитите на музеите в Пловдив за първите шест месеца на тази година - 54 на 100, или 63 600 визити повече, допълват от общинския пресцентър. Рекорден брой са посетителите на обектите в Старинен Пловдив - 90 091 туристи, което е с 54 927 повече спрямо предходната година и с общ растеж от 156 %.

Сред най-посещаваните са Античният спектакъл, Римският стадион и Малката базилика. От възрожденските къщи с максимален интерес се употребява къщата "Клианти ", която скоро бе отворена след цялостна реституция. Управлението на Стария град предлага комбинирани билети с отстъпка за пет от обектите.

При музеите с най-голям растеж на посещаемост, 30 на 100, е Природонаучният музей, следван от Етнографския музей, Културния център "Тракарт " и Градската художествена изложба, които регистрират по 7 % растеж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР