Туристически маршрути и QR-кодове разказват за историята на Русе. Това

...
Туристически маршрути и QR-кодове разказват за историята на Русе. Това
Коментари Харесай

Туристически маршрути и QR-кодове разказват за историята на Русе

Туристически направления и QR-кодове описват за историята на Русе. Това оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

Първият туристически маршрут под формата на игрово събитие ще бъде показан на 20 юни /събота/ в центъра на града. Всеки искащ, който желае да научи малко повече за историята на знакови русенски здания и на видни русенски персони, може да се включи в събитието. За най-любознателните ще има и награди.

Организаторите осведомят, че следва правенето на още направления през този месец. Те ще са мотив за фамилиите да опознаят дружно родния град и ще дадат инструмент на учители да употребяват локалното завещание в разнородни уроци.

От локалната администрация осведомят, че Русе е град с 270 единични и ансамблови архитектурни паметника на културата с локално или национално значение. В интервал от година са сложени табели с неповторими QR-кодове на 30 подбрани русенски здания.

Всеки код води към къса информация за зданието - година на изграждане, основател, първи притежатели и предопределение. Самите публикации са налични на пет езика - български, британски, немски, съветски и румънски, което дава отговор на профила на главните туристически потоци в града. Част от преводите са направени от възпитаници от британската гимназия в Русе.

Проектът е по самодейност на съдружие "Градоред " и клуб "Мечтание ". Той се финансира по стратегия "Знание и напредък " на общинската фондация "Русе - град на свободния дух ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР