Туристически автобус се обърна на остър завой до свиленградскотото село

...
Туристически автобус се обърна на остър завой до свиленградскотото село
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с автобус край Свиленград, има загинал

Туристически рейс се обърна на изострен завой до свиленградскотото село Младиново. При случая, който се е случил през вчерашния ден към 18:00 часа, има умрял пасажер и ранени, оповестиха от регионалната администрация в Хасково.

Автобусът е превозвал екскурзианти от Бургас за Кавала, Гърция. Пострадалите се транспортират към околните лечебни заведения. На място са полиция, Спешна помощ и екипи на пожарната.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че към мястото на злополуката са изпратени 6 коли за спешна помощ, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила. Сигнал за пътното произшествие е подаден на тел. 112 малко след 18:00 часа.

Жена е починалата при тежката злополука. Тя е била лидер на групата. Превозното средство е превозвало към 40 пасажери.

Освен починалата – началник и екскурзовод на групата, има и 19 ранени, прецизираха от държавната администрация. Пострадалите са превозени в лечебните заведения в Свиленград, Харманли и Хасково.

„ Ще бъдат прегледани всички вероятни версии за тежкото транспортно произшествие с туристически рейс до свиленградското село Младиново “. Това заяви окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов на брифинг.

„ В следствието са ангажирани четирима следователи. По първични данни, злополуката е станала в изискванията на дъжд от дъжд и хлъзгав път. Най-вероятните аргументи са човешка неточност или техническа нередовност “, посочи Стоянов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР