Туристи засипаха институциите със сигнали заради мизерията в хотел в

...
Туристи засипаха институциите със сигнали заради мизерията в хотел в
Коментари Харесай

Излъгани туристи: Гьол вместо басейн, смрад в стаите

Туристи засипаха институциите със сигнали поради мизерията в хотел в Приморско. Елеонора Младенова от Министерството на туризма обаче разкри, че обектът даже не е регистриран като хотел. В Националния туристически указател той е маркиран като къща за посетители.

Зрители на Нова телевизия се оплакаха от неприятните условия и обслужване и в други хотели по Черноморието. Вместо обещаната отмора край морето – на място заварват мръсни стаи и непочистен басейн. Красивите гледки от определения от туристите хотел за лятна отмора се оказват единствено на фотоси. Вместо обещания басейн заварват непочистен мочур, а вместо обилни All Inclusive трапези – елементарна закуска. А в някои хотели в препълнените курорти - даже при резервация туристите се оказвали без свободна стая.

„ Като влязохме в стаята, нямаше нищо общо с това, което беше оповестено в уеб страницата. Това е хотел на ужасите! “, споделя Зорница Богданова, която решила да почива това лято в Приморско. 

Почивката се трансформира в някакъв пъкъл, споделя различен екскурзиант. 

За тях лятната почивка се трансформира в някакъв призрачен сън, откакто това, което заварили при идването на Черноморието, по нищо не се доближавало до фотосите на хотелите, когато резервирали. 

За фамилната си отмора Зорница избира хотел в Приморско. Според офертата хотелът е с басейн, паркинг и просторни стаи, а изхранването е на All Inclusive. Когато идват обаче, действителността се оказва надалеч по-различна от обещаното. 



„ Миризмата на урина е неповторима. Отвратителна работа! В рекламата имаше басейн. Той обаче не е употребен от години. Ресторантът пък е от времето на социализма “, споделя дамата. 

Стаите не били почистени, а баните – в окаяно положение. 

„ Имахме уверението, че има паркинг, а подобен няма. Много хора са излъгани “, прибавя тя. 

Зорница се отхвърля от почивката в хотела и търси разновидности в прилежащи места за настаняване. По знамение намира стая в прилежащия хотел, където се оказва, че са намерили избавление и други туристи, недоволни от изискванията тук. 

„ За първи път от 20 години насам вземам решение да дойда на българското Черноморие и май няма да стъпя още веднъж. Хотелиерите до момента в който не схванат, че не може „ ден година да храни “ няма да се случат нещата “, споделя младата жена. 

Хотелът работи от 12 години и до момента недоволства от недоволни туристи не е имало. 

„ Всеки има право да си приказва каквото желае. Хотелът е цялостен. Има единствено две свободни стаи “, сподели пък Петко Николов. Той отхвърля стаите да са мръсни, а миризмата да е непоносима. „ Камериерките са съвършени. Всичко е чисто “, прибавя мъжът. 

Репортерска инспекция обаче откри, че водата в басейна е застояла, а шезлонгите – прибрани. Използването им се оказва невероятно. 

Сигналите, които били подадени до момента против хотела, били за непочистени стаи и за неприятна хигиена. 

Имаме получен сигнал в Министерството на туризма за този хотел, за което сме сезирали всички институции, удостовери Елеонора Младенова.

„ Там има много неприятни хигиенични условия. Всяко разминаване сред дадено и действително предоставено, когато е в ущърб на потребителя, е нелоялна комерсиална процедура “, разяснява пък Димитър Маргаритов от Комисията за отбрана на потребителите.

Подадена е поръчка за категоризация, само че към момента няма звезди, изясняват от Министерството на туризма. 

На фасадата на постройката обаче с огромни букви е изписано „ хотел “, както и в офертите за настаняване. 

Мъж, поискал да остане неизвестен, показа, че е резервирал дружно със фамилията си апартамент в комплекс край Несебър. На фотосите всичко беше отлично, само че се оказа, че няма никакво обслужване, споделя той.

Туристът се жалва поради непочистена стая, наслойка в банята и счупени кревати. 

„ Леглото е подпряно с един леген, с цел да не падне. Подът е замърсен, матракът е в извънредно положение. Все едно не е почиствано “, прибавя той.

„ Управителят не подвигна телефона. Сигурно 40 пъти му звънях “, споделя излъганият консуматор. 

„ Отказаха да ни върнат парите. Обявиха, че в случай че не платим втората част от сумата, няма да ни дадат ключ. Няма по какъв начин да си тръгнем с 6-месечно бебе и да пътуваме 700 километра “, споделя той.

Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма пък посочи, че компенсацията е неразделна част от контракта. Ако е нарушен, екскурзиантът може да претендира за отплата или за връщане на цялата сума, в това число и за претърпени морални вреди, изясни професорът. 

Ако хотелиерът е виновен и държи на своята известност, ще откри метод да компенсира клиента, с цел да остане удовлетворен от своята отмора, сподели пък специалистът в туризма Евгени Ватев.

Когато един екскурзиант реши да предприеме пътешестване, дано да направи инспекция в Националния туристически указател, с цел да види дали хотелът е категоризиран, прикани Елеонора Младенова.

За да не трансфорат лятната си отмора в призрачен сън туристите, би трябвало да наблюдават изявленията в Интернет и при въпроси да търсят директен контакт с хотелиера. Нека да се срещнат с това какви тъкмо услуги са включени в пакета, поучават още специалистите в туризма.

/Флагман/

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР