Туристи подеха инициатива за възстановяване на пътеката по туристически маршрут

...
Туристи подеха инициатива за възстановяване на пътеката по туристически маршрут
Коментари Харесай

Доброволци възстановяват туристическа пътека край Белоградчик

Туристи подеха самодейност за възобновяване на пътеката по туристически маршрут №4 "Ведерник " край Белоградчик. Той стартира от града, продължава към скална група Збегове, връх Ведерник и село Праужда. Маршрутът разкрива красиви гледки към Белоградчишките скали, само че на доста места пътеката и маркировката са заличени, има паднали дървета и е съвсем невероятно да се премине, изясни основателят Красимир Бояджиев от София.
"През 2002 година за първи път отидох в Белоградчик. След това съвсем всяка година започнах да вървя по 1 или 2 пъти. Постепенно открих, че Белоградчишките скали не са единствено в града, а се простират в регион от 30 км. Видях, че има маршрут №4 от Белоградчик до Праужда. С годините виждам, че от ден на ден изчезва пътеката, има проблем по нея. Има най-малко два сектора, където има паднали дървета още от 2014 година, когато беше леденият дъжд. Оттам може да се мине доста мъчно. Последно вървях есента и тогава си споделих, че може би е хубаво да се възвърне тази пътека и да се разпространява, тъй като е много забавна, красива, нещо по-различно е ", сподели Бояджиев.
Не са нужни средства, а хора, които да се включат във възобновяване на пътеката, изясни екскурзиантът.
"По-скоро ни трябват хора, които да оказват помощ с моторни резачки и храсторези, с цел да се оформи още веднъж пътеката. Средства за това са минимални...Свързах се с един човек от Белоградчик и сега сме 3-4 души, които сме решили да стартираме. Ще се опитаме да съберем още хора. Разчитам на запалянковци, които обичат природата и своя край ", показа екскурзиантът.
Разчистването на туристическата пътека ще стартира на 12 май, събота, от 9 часа. Сборният пункт е на паркинга до крепостта "Калето " в Белоградчик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР