Турист е починал в района на Малък Мечи връх в

...
Турист е починал в района на Малък Мечи връх в
Коментари Харесай

Турист почина в района на Малък Мечи връх в Рила

Турист е умрял в региона на Малък Мечи връх в Рила. В събота, към 19 часа в Планинската избавителна работа е получен сигнал за легнал в безсъзнание екскурзиант, открит на Малък Мечи връх. Веднага към мястото се отправил екип планински спасители и лекар, намиращи се в хижа " Македония ", оповестиха от ПСС.

Въпреки бързото постигане до потърпевшия благодарение на моторната шейна на хижата, ръководена от планинският избавител Димитър Груйчев, докторът единствено установил, че екскурзиантът, който е възрастен мъж, е умрял евентуално от инфаркт. Екип от петима спасители намиращи се в пост " Бодрост " (Карталска поляна), след разискване на обстановката с служители на реда от Второ РУ- Благоевград, се отправил към мястото с две моторни шейни (служебна и персонална на планинския избавител Кирил Чапов), с цел да оказват помощ на сътрудниците си при превоз на умрелия и съпътстващите го двама родственици към към Карталска поляна.

За помощ при превоз на роднините се присъединили с две моторни шейни доброволците от града- Антон Кокалков и Златан Аврионов.

В 21:30 акцията е завършила и умрелият е предаден на екип от ЦСМП- Благоевград.

Участие са взели 10 планински спасители (седем от отряд Благоевград и трима от други отряди, в това число доктор Албена Атанасова, инцидентно посетили хижа " Македония ".

Температурата в региона е била -15 градуса.

" Напомняме на всички преминаващи през горна лифтова станция и билото към хижа " Македония ", че преходът е дълъг, няма добра зимна маркировка и при понижена видимост има заплаха от изгубване и попадане в сложна обстановка. Преходът през билото е единствено за добре готови физически и алпийско оборудвани туристи ", предизвестяват от ПСС.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР