Турист беше ранен в Стара планина, след като беше нападнат

...
Турист беше ранен в Стара планина, след като беше нападнат
Коментари Харесай

Диво прасе нападна турист в Стара планина

 Турист беше ранен в Стара планина, откакто беше атакуван от диво прасе. Инцидентът е станал под връх Ботев. Туристът се качвал самичък към най-високия връх, когато на излизане от Тарзановата пътека видял по какъв начин диво прасе се впуска против него и го атакува.

Първа помощ на потърпевшия са оказали наоколо преминаващи други туристи. 10 спасители на Планинската избавителна работа от Карлово, Калофер и Пловдив проведоха избавителна акция за превозване на 51-годишния мъж от подножието на връх Ботев до карловска болница. Той е с травма на крайници и без заплаха за живота. 

Пострадалият екскурзиант няма застраховка и ще би трябвало да заплати разноските по избавителната акция.

" Странна работа. Много е рядко там диво прасе да се срещне навън, отвън гората. Като го е усетило, то се е качило нагоре по пътеката, само че очевидно други туристи са слизали и то се е подплашило и е тръгнало с огромна скорост към мъжа ", коментира Христо Стаматов - шеф на ПСС-Карлово.

" Той се е опитал да се отмести, само че не е съумял. Прасето го закача, при бутането встрани, кракът му се заклещва в камъка и му усуква глезена. Правете си застраховки, дами и господа, които ви икономисват много главоболия при връзките сред вас и избавителната работа ", съобщи още Стаматов в ефира на Нова тв.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР