Турчинът Мехмет Озюрек има най-дългия нос в света, вече 20

...
Турчинът Мехмет Озюрек има най-дългия нос в света, вече 20
Коментари Харесай

Вижте най-дългия нос в света, признат от Гинес ВИДЕО

Турчинът Мехмет Озюрек има най-дългия нос в света, към този момент 20 години, доказан от Книгата на върховете на Гинес. За първи път носът му е измерван на 31 януари 2001 година за Световните върхове на Гинес. Измерването, се е провело в родния му град Артвин, Турция.



Неговият нос е публично измерен на 3,46 инча (8,8 см.) от върха му до междувеждието.

Последвалите измервания на носа му през 2010 и последно през 2021 година, преди няколко дни демонстрираха, че носът му в действителност въобще не е пораснал и към момента е със същите размери тъкмо 8,8 см - или колкото дължината на карта за игра.

Така Мехмет развенча общия мит, че носът и ушите не престават да порастват с придвижване на възрастта.

Озюрек твърди, че с помощта на огромния нос той има по-добро подушване от другите хора.

Но носът му е бил и причина за доста насмешки, когато е бил дете. „ Приятелите ми ме назоваха „ Големия нос “, с цел да ме ядосват “, сподели Озюрек пред представители на Световните върхове на Гинес. „ Но когато се погледнах в огледалото – открих себе си. Бог ме е направил подобен, нищо не може да се направи в тази обстановка. Научих се да пребивавам в мир с физиката си. "

Озюрек сподели, че е разкрил, че носът му дава непредвидени преимущества. „ Често се случва да чувствам дадена миризма, а хората в близост изобщо не я възприемат “, споделя Озюрек.
„ Влизам да вземем за пример в къщи и незабавно мога да схвана кое ядене е сготвено. “

При появяването си през 2010 година в италианското телевизионно шоу " Шоуто на Рекордите " (Lo Show Dei Record), той сподели на феновете по какъв начин може да надуе балон, употребявайки ноздрата си!

„ Обичам носа си, несъмнено “, сподели той. С тази моя физическа даденост, аз съм блажен. Радвам се, че станах рекордьор на Гинес и толкоз години никой не можа да ми отнеме тази купа. ", акцентира той.

От Гинес обявиха, че до в този момент няма доказан връх за най-дълъг нос, само че Томас Уедърс, цирков актьор, живял в Англия през 1770-те, е твърдял, че носът му е бил дълъг 7,5 инча.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР