Турбуленциите в Пирин от началото на седмицата продължиха с освобождаването

...
Турбуленциите в Пирин от началото на седмицата продължиха с освобождаването
Коментари Харесай

Клуб от Първа лига смени втори треньор за сезона

Турбуленциите в " Пирин " от началото на седмицата продължиха с освобождението на треньора Красимир Петров. За промяната му оповестиха Dsport и Спортал, а през днешния ден тя би трябвало да бъде публично доказана от управлението на клуба.

Напускането на Петров беше предизвикано от декларация на фенклуба " Пирин Ултрас ", в която бе набито, че тимът има единствено една победа след първите 14 кръга в Първа лига и като първа разследване от това бе изтънчено: " Незабавно освобождение на старши треньора Красимир Петров заради цялостното му недоумение какво е ФК " Пирин ".

На ръководителите на клуба (изп. шеф Велислав Елезов, президента Станислав Манолев, спортно-техническия шеф Светослав Дяков и представителя на общината Атанас Дафинов) пък бе подложен ултиматум до 24 часа да отговорят за какво тимът е в пагубно положение и за какво все още нищо не е проведено за отбелязването на 100-годишнината на клуба.

" Ако не получим отговори на тези въпроси, одобряваме това за пренебрежение и акт на неприязън и ще предприемем нужните дейности ", предупреждиха още почитателите.

Като резултат бе изпълнено незабавно първото им искане и Петров напусна. Така " Пирин " стана първият клуб от елита, който прави втора треньорска промяна в границите на сезона. Преди да стартират формалните мачове Радослав Митревски напусна поста си по персонални аргументи и бе сменен точно от Красимир Петров.

Сегашната промяна е общо осма от началото на шампионата. Освен Митревски и Петров в " Пирин ", още в края на юли Азрудин Валентич подаде оставка в " Ботев " (Пд) и бе заместен от хърватина Желко Копич. След това Тодор Киселичков напусна позицията си на пом.-треньор в " Ботев " (Вр), с цел да смени Васил Петров в " Спартак 1918 " (Вн), а пък Николай Киров пристигна на мястото на подалия оставка в " Берое " Петър Хубчев. В " Ботев " (Вр) пък Росен Кирилов изрази самичък предпочитание да си тръгне и бе върнат бразилецът Даниел Моралес. В " Хебър " по гледище на общината италианецът Фулвио Пеа отстъпи мястото си на своя асистент Владимир Манчев. А преди 10 дни " Септември " (Сф) се раздели със сърбина Славко Матич, който получи оферта от африкански клуб и постави на мястото му Светослав Петров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР