Турбулентната 2020 г. доведе до разместване на върху на автомобилния

...
Турбулентната 2020 г. доведе до разместване на върху на автомобилния
Коментари Харесай

Toyota си върна короната след 5 години царуване на VW

Турбулентната 2020 година докара до разбъркване на върху на автомобилния Олимп, който още веднъж бе превзет от Toyota, откакто през последните пет години на него царуваше Volkswagen.

Световната пандемия удари грубо автомобилната промишленост по целия свят, като напролет на предходната година за месец-два заводите по света бяха затворени, а до лятото продажбите бяха извънредно слаби. Все отново втората половина на годината бе много по-добра, като резултатът от разбъркването се дължеше на един главен фактор: единият тръст съумя да означи по-малък спад на продажбите си по отношение на тези на други.

Продажбите на Volkswagen Group (Volkswagen, Audi, Skoda, Porsche и други) спаднаха с 15% до 9,31 млн. автомобила, до момента в който спадът при Toyota Motor бе 11%. Така японската група съумя да продаде 9,53 млн. автомобила, връщайки си международното водачество за пръв път от пет години насам.

През 2019 година водачеството на VW над Toyota бе 10,97 млн. против 10,75 млн. Очаква се немският тръст още веднъж да си върне водачеството в края на тази година. Automotive News оповестява, че изследване на IHS Markit стига до заключението, че Toyota ще дръпне напред доникъде на десетилетието, само че дано не избързваме, Volkswagen няма да стои със скръстени ръце.

Особено на фронта на електрическите коли, на който Toyota към момента няма нито един електрически модел. Германският конгломерат е заречен да има в портфолиото си 75 чисти електрическия автомобил до 2029 година, като паралелно с тях ще се продават още най-малко 60 хибрида. На този декор от Toyota слушаме единствено обещания, а международната наклонност е ясна - необратим ход към електрификация. Така че е доста забавно на каква база IHS Markit са стигнали до своя извод, само че това е без значение. Събитията сами ще покажат чия политика е била по-успешната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР