Тулумбичките са вкусен и сравнително лесен десерт, който е прочут

...
Тулумбичките са вкусен и сравнително лесен десерт, който е прочут
Коментари Харесай

Три рецепти за тулумбички от цял свят

Тулумбичките са апетитен и относително елементарен десерт, който е фамозен в целия свят. Началото им се крие надълбоко в историята на Ориента. Именно заради тази причина и най-големите майстори на тестеното прелъщение са кулинарите от Близкия изток. Ето и три вкусни и лесни предписания за тулумби от целия свят.

Турски тулумбички

Необходими артикули: 1 ч.ч. топла вода, 1 с.л. пудра захар, 1 пакетче суха квас, смесена с малко брашно, 1 ч.ч. мляко, 2 яйца, 1 с.л. олио, 1 с.л. сол, 1 пакетче ванилия, 2 1/2 ч.ч. брашно. Сиропът, с който ще се залеят, се подготвя от 400 г захар, 300 мл вода, 2 с.л. лимонен сок, 1 пакетче ванилия

Начин на подготвяне: Първото, което вършим, е да приготвим сиропа. За задачата кипваме водата дружно със захарта, като я оставяме да ври 10 минути. След това прибавяме останалите артикули и махаме съда от печката, като го оставяме да се изстуди.

 Тулумбички

Брашното се слага на купчина в тава, като в средата му направете кладенче, в което да поставите водата, едно от яйцата, олиото, пудрата захар, маята, солта и ванилията. Направете меко тесто. С готовата примес шприцовайте лентички в мощно нагорещено олио. Вариант е и да извършите дребни топчета с размера на орех, които да изпържите. Тулумбите се вадят незабавно от тигана и се слагат горещи в изстудения сироп.

Арменски тулумби (Тулумби с извара)

Необходими артикули: 500 г безсолна извара или крема сирене, 1 ч.л. сода за самун, 3 яйца, 2 и 1/2 ч.ч. брашно. Сиропът, с който ще залеете готовия десерт, се подготвя от 2 ч. ч. захар, 1 ч. ч. вода и 1 пакетче ванилия

Начин на подготвяне: Хубавото на тази рецепта е, че е извънредно лесна. Всичките артикули се смесват в бездънен съд, като бъркате непрестанно до приемането на хомогенна примес. Тестото се пържи в мощно сгорещено олио, като можете да оформите тулумбите с пулверизатор или супена лъжица. Пържи се до златисто. Готовите сладки се оставят да изстинат. Поставете ги в тавичка и ги залейте с изстиналия захарен сироп.

Мързеливи тулумбички на фурна

 Тулумби на фурна

Националността на този тип тулумбички не е известна, само че лекотата, с която се подготвят, и неповторимият им усет са подобаващи за небцето на всеки народ.

Необходими артикули: 1 ч.ч. студена вода, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. олио, 1 с.л. сол, 6 броя яйца. За сиропа ви трябват 2.ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, 2 пакетчета ванилия

Начин на подготвяне: Водата, олиото и солта се сваряват. Махнете ги от котлона и прибавете цялото брашно. Бъркайте до приемането на меко тесто. Оставете го да отпочине 10 минути. От готовото тесто шприцовайте тулумби напряко в тава, застлана с хартия за печене. Сложете тулумбите да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна, до момента в който добият розов цвят. След като изстинат, ги залейте с охладения захарен сироп.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР