Тук сме, за да ви подкрепим, защото вярваме, че кандидатът

...
Тук сме, за да ви подкрепим, защото вярваме, че кандидатът
Коментари Харесай

Корнелия Нинова от Банско: Очаква ни гигантска миграционна вълна и повишаване на цени

 izbori_2023_v1_012

„ Тук сме, с цел да ви подкрепим, тъй като имаме вяра, че претендентът ни за кмет Костадин Юнчов, за общински съветници и за кметства са почтени, готови, родолюбиви българи. Удоволствие е да видя такава листа, която съчетава младост и опит и разнообразни специалности, което ще помогне при бъдещата работа на общината и взимането на решения. Победа за мощния екип на Община Банско, с този прекрасен номер 1 – тъй като тази победа е нужна освен на нас в Българска социалистическа партия, освен на жителите на обитаемоте места от района, а тъй като това ще бъде значимо и за националната политика ”.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Банско на среща с претендентите на социалистите за локалната власт, със симпатизанти и поданици на обитаемоте места от общината.

 

" Политическа партия и Демократична България предадоха гласоподавателите си, предадоха всички, които желаеха смяна. Със стотици хора сме стояли по площадите. Ние от Българска социалистическа партия години наред желаеме смяна на модела ГЕРБ, само че силата на площадите, силата на хората отиде на вятъра. ГЕРБ също предадоха своите гласоподаватели - те щяха да се борят Политическа партия в никакъв случай да не се върнат на власт – уви, прегърнаха се. И вие виждате, че единствената заварка сред тези две партии са ползи, власт, пари, постове.Виждате кавги кои компании от кой лист да вземат парите от ПВУ, кое лоби да овладее службите, с цел да ги употребява за партийни и персонални цели ”, уточни водачът на българските социалисти.

 

Нинова бе безапелационна, заявявайки измените, осъществени от ръководещите по отношение на българските жители: „ Продажбата на двата нуклеарни реактора на АЕЦ „ Белене ” е изменничество по отношение на български народен интерес. То бе направено във време, в което Европа възражда нуклеарната сила като зелена сила. Във Франция стартират построяването на 14 нови нуклеарни централи – нашите продават ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

 

„ Предадоха въглищните централи – ще ги затворят, дали в този момент, дали след 3 години, ще ги затворят. В миг когато Германия отваря старите затворени въглищни централи, тъй като, споделят, че не могат да се оправят през зимата без ток ”, продължи Корнелия Нинова.

 

На идващото място тя уточни измяната, осъществено от „ сглобката ” по отношение на българските аграрни производители. „ Предадоха земеделието, когато споделиха, че подвигат възбраната за импорт от Украйна и убиха редица дребни и дребни аграрни производители. В момента понижават помощите за хора, които отглеждат животни – тези с до 150 животни ще взимат по-малко дотация в сравнение с до момента, а тези с над 150 животни ще взимат повече. Стимулират се огромните – убиват се дребните ”, съобщи Нинова.

 

Тя уточни два големи казуса, които чакат всички български жители поради войната в Израел. По тях ръководещите мълчат: „ Гигантска миграционна вълна и повишение на цените на петрола и горивата, а оттова и на стоките, на всичко. Всеки български дом ще го усети. От 2 дни петролът потегли нагоре с 5 %. Прогнозите са, че ще стигне доста повече. Инфлацията ни е 8 %. И тя ще пораства.

 

Ние считаме, че би трябвало да се прегледа държавният запас, да се види с какви ресурси разполагаме, за какъв брой време има горива, медикаменти, храни. Не желая да ви тревожа ненужно, просто сме справедливи и виждаме, че тези рискове към този момент се регистрират в целия свят ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

 

Корнелия Нинова добави притеснителния факт, че на фона на тези проблеми, ръководещите плануват повдигане на налози и заледяване на обществени разноски, тъй като се обрисува сериозна финансова дупка в бюджета.

 

„ Казвам всичко това, тъй като смяната на политиката на национално ниво минава през смяната в общините – през победа на Българска социалистическа партия като обществена опция на тези избори, през разграждане на модела ГЕРБ ”, прикани водачът на Българска социалистическа партия.

 

По думите й това би трябвало да бъде задачата, тласъка, желанието да се гласоподава. „ Хората се измориха от толкоз избори. Тази неустановеност и неустойчивост ги демотоивира, не имат вяра в смяната, изключително след следващата машинация на ПП-ДБ ”, съобщи Корнелия Нинова, само че прикани за интензивност и се обърна към хората:

 

„ Ние заставаме пред вас с чиста съвест и с намерено лице, тъй като не ви предадохме. Подложени бяхме и сме на тествания - с първото предложение на Борисов през 2017 година да бъда ръководител на Народното събрание до ден сегашен. Отказахме им. Ние не сме там, просто, с цел да се уредим 10-на, 20, 50 индивида, ние сме там поради хората, които са ни изпратили в Народното събрание да работим за тяхното благоденствие ".

 

Председателят на Българска социалистическа партия не скри, че поради този отвод, принзипност и поредност на БПС са почнали ударите: „ Знаете по какъв начин работят - стартира агитация, започнаха вътрешни борби в Българска социалистическа партия, стартира всевъзможен напън. И все пак удържахме, и когато се обсъждаше дали да се прави държавно управление – казахме, че ние в тази сглобка не можем да участваме по политически, морални, човешки подбуди. Защото, от нас те чакаха да бъдем съучастници във всичко това, което става през днешния ден. Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да взе участие в тези днешни решения на ръководещите ”, безапелационна бе Нинова.

 

Затова тя се обърна към хората в Банско да гласоподават не просто с страст за следващото ново, което ще ни избави, а да гласоподават за нещо несъмнено. „ Защото времената са несигурни и се желае партия, желаят се държавници, политици, които ще дадат сигурност. А нашата сигурност – на Българска социалистическа партия, е изпитана. Ние единствено за 7 месеца бяхме в ръководството и въпреки по време на война, постигнахме най-силната обществена политика - 20 милиарда лева в тези спешни времена за безвъзмездни детски градини и ясли, за увеличено майчинство, увеличени пенсии, вдигната минимална работна заплата, ваучери за храна на служащите. Знаем, че не е задоволително и че инфлацията го изяде. Но направихме всичко по силите си ”, уточни Корнелия Нинова.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна: „ Ние в това държавно управление бяхме преградата да не се случи всичко това, което се случва в този момент. Още тогава имаше опити за подобен напън – и за това да бъде продадена и предадена българската енергетика, и за защитата ни, и за това да си даваме ракетите С 300, и всичко. Ние бяхме „ стоп ” на всичко това.

 

Тя се спря на още един значим за страната ни въпрос: тежкият миграционен поток, който ни чака. „ На 4 октомври в Европа, с представителите на всички европейски страни е обсъждано приемането на нов правилник по миграционна политика. Един от детайлите е да се одобряват квоти от мигранти от страни с огромен напън в други страни. В момента най-засегнати са Испания, Италия, Гърция. Ако това нещо се одобри – значи България да приема % квоти от мигранти от европейските страни. Това за нас е безусловно недопустимо. Още по-неприемливото е, че никой не знае България каква позиция заема – ръководещите мълчат. Затова настояваме ръководителят на парламентарната комисия по външна политика в Народно събрание Бойко Борисов неотложно да я свика и да каже обществено какво се случва ”, съобщи Корнелия Нинова.

 

Тя прикани хората да гласоподават с номер 1 за същинска смяна на модела ГЕРБ, която да тръгне от локалната власт, с цел да се трансферира и на национално ниво.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР