„Тук съм преди всичко като човек. Бабата на Криси ме

...
„Тук съм преди всичко като човек. Бабата на Криси ме
Коментари Харесай

Нинова: При тежки престъпления - без съкратено производство, а само доживотна присъда без право на замяна

„ Тук съм на първо място като човек. Бабата на Криси ме предложения да посетя дома й. Бях там. Това, което видях ме раздруса. Ще желая позволение от баба й и в случай че ми го даде, ще ви опиша ". Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия след среща с протестиращи фамилии на убитите деца в Сотиря. Тя се включи и в подписката за промени в Наказателно-процесуален кодекс, която те предизвикват.

„ Призовавам да не се разделяме на ръководещи и съпротива, тъй като тъгата, която изпитва фамилията на Криси от Сотиря и доста други хора няма партиен цвят ", сподели ощe Корнелия Нинова. Тя разяснява, че като депутат е внесла законопроект, според който при тежки телесни повреди, ликвидиране и блудничество не се ползва кратко правосъдно произвеждане и съглашения, а единствено доживотна присъда без право на подмяна. Нинова напомни, че по този начин е било до 2009 година в българското наказателно право и съобщи, че социалистите желаят това да се върне. „ Познавайки хората, чиито фамилии са потърпевши от такива закононарушения - знам, че те желаят само правдивост и отмъщение за такива ужасни закононарушения ", безапелационна бе Нинова.



„ Разтревожена съм от това, което ръководещите внесоха като законопроект и причините, с които го направиха. Казаха, че внасят различен закон, с цел да има опция на Българска социалистическа партия. За такива свиреп закононарушения друга опция с изключение на отмъщение и правдивост не може да има ", съобщи още Корнелия Нинова. Тя напомни, че болшинството предлага още веднъж да има понижаване на присъдата и всеки случай да се преценя от съда. „ Ние предлагаме - никакво понижаване на присъдата и пожизнен затвор без право на подмяна. Ще бъдем безкомпромисни, тъй като казусът с Криси от Сотиря не е единствен, а следващият ", заключи Корнелия Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР