Туитър възнамерява да принуди Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на

...
Туитър възнамерява да принуди Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на
Коментари Харесай

Туитър иска да принуди Мъск да плати планираните от него 44 млрд. долара за социалната медия


" Туитър " има намерение да принуди Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, да заплати контрактуваните 44 милиарда $ за закупуване на софтуерната компания, откакто по-рано във вторник шефът на " Тесла "  обяви, че " покупката не може да продължи напред ", в случай че обществената медия не успее да удостовери броя на подправените и спам сметки, оповестява " Файненшъл таймс ".

Базираната в Сан Франциско група направи мненията в подробна документи, която също по този начин обрисува бурните седмици в края на март и през април, когато Мъск разкри, че се е трансформирал в огромен акционер в компанията, придобивайки над 9% от акциите, след което съобщи, че ще закупи " Туитър ", трансформирайки я в частен бизнес план.

" Туитър "  се ангажира да приключи договорката на контрактуваната цена ", обявиха от компанията във вторник, макар че в нейната към момента лична платформа Мъск заплаши да се откаже от договорката.

В понеделник Мъск инжектира съществени подозрения по отношение на приключването на договорката, заявявайки, че " не е изключена " по-ниска цена за придобиването на " Туитър ". Той също по този начин се подигра на основния изпълнителен шеф на " Туитър " Параг Агравал в платформата за обществени медии, че не е дал доказателство за броя на подправените и спам профили.

През последни седмици акциите на " Туитър " се търгуваха под контрактуваната от Мъск оферта за възнаграждение на 54,20 $ за акция, само че поевтиняха още по-рязко, откакто милиардерът предложи, че може да се откаже от договорката.

Продължаващите и през днешния ден изказвания на Мъск водят до ново поевтиняване на акциите на " Туитър " с към 1,8% към Щатски долар 36,72 преди старта на днешната търговия на Уолстрийт.

" Голдман Сакс " би спечелила 80 млн. $, а " Джей Пи Морган " 53 млн. $ от консултирането на " Туитър " по договорката, демонстрират документи на компанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР