Туитър избра конфронтацията, като излезе от доброволния кодекс на ЕС

...
Туитър избра конфронтацията, като излезе от доброволния кодекс на ЕС
Коментари Харесай

ЕС порица Туитър за напускането на пакта за борба с дезинформацията


Туитър " избра борбата ", като излезе от доброволния кодекс на Европейски Съюз за дезинформация, който дефинира главните правила за бъдещия европейски закон за цифровите услуги, Това е декларирала еврокомисарят Вера Йоурова, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Смятаме, че това е неточност на Туитър. Компанията избра сложния път. Те избраха борбата ", показа Йоурова.

Според нея спазването от страна на обществената мрежа на новия Закон за цифровите услуги, който влиза в действие на 25 август, " ще бъде тествано пламенно и незабавно ".

Миналият месец Туитър реши да напусне Кодекса на Европейски Съюз за дезинформация - непринуден пакт, който сплотява най-големите обществени платформи. Стартирал през 2018 година, този план е подписан от близо 40 платформи, в това число колосите в бранша като Мета, Google, Туитър, Майкрософт и TikTok.

Кодексът обгръща и по-малки платформи, както и рекламодатели и проверители на обстоятелства, както и неправителствени организации. Той е написан от самите представители на бранша и съдържа десетки задължения, като да вземем за пример по-добро съдействие с проверителите на обстоятелства и отвод от поощряване на консуматори, разпространяващи дезинформация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР