Туатарите, известни още като човкоглави, са животни, които приличат на

...
Туатарите, известни още като човкоглави, са животни, които приличат на
Коментари Харесай

И животните имат трето око

Туатарите, известни още като човкоглави, са животни, които наподобяват на гущери и живеят на територията на Нова Зеландия. Те са планетата ни от двеста милиона години.

Учудващото при туатарите е че имат трето око, което е снабдено с роговица и зрителен нерв, който е свързан от своя страна с основния мозък.

Това е същинско пълноценно трето око. Когато животното става на половин година, третото му око изцяло се затваря с люспи и изчезва.

Третото око на туатарите се намира върху предната горна част на главата им. Не е ясно каква е функционалността му, съгласно някои версии то е, с цел да бъде нащрек дребното животинче.

На територията на Нова Зеландия живеят гигантските уета – това са големи инсекти без криле, които израстват до размера на едра мишка.

Те тежат повече от приблизително огромно врабче и наподобяват като чудовищни скакалци с тънки крачета и голямо тяло.

Те са кротки същества и рядко атакуват хора, единствено при самоотбрана. Хората обаче постоянно се плашат от ужасния им тип и се пробват да ги унищожат.

Когато желаят да разширят територията си, някои типове мравки изпращат кралицата в непознат мравуняк, където тя убива кралицата и стартира да снася яйца в новия мравуняк.

Височината на елементарен мравуняк може да доближава до три метра, като подземен са ситуирани още толкоз, разпределени на специфични стаи и с хиляди тунели.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР