Цюрих и Сингапур са най-скъпите градове в света пред Ню

...
Цюрих и Сингапур са най-скъпите градове в света пред Ню
Коментари Харесай

Цюрих и Сингапур са най-скъпите градове в света

Цюрих и Сингапур са най-скъпите градове в света пред Ню Йорк на фона на непрестанно растящите разноски за живот, съгласно ранглиста, оповестена в четвъртък от списание The Economist. Британският седмичник пресметна, че цените са се нараснали приблизително със 7,4 % през последната година в 173 огромни града, което е леко закъснение спрямо рекордната инфлация от 8,1 % през 2022 година.


„ Кризата на разноските за живот надалеч не е завършила и равнищата на цените остават много над историческите трендове “, сподели Упасана Дут, която управлява изследването, което се основава на цената на 200 продукта и услуги. „ Очакваме инфлацията да се забави в допълнение през 2024 година “, добави тя, заради резултатите от повишението на лихвените проценти от централните банки за битка с повишението на цените.

Цюрих детронира Ню Йорк, който оглави класацията предходната година дружно със Сингапур. Четири от първите 10 града са в Европа, вследствие на продължаващата висока инфлация, засягаща храните и облеклото, както и повишаването на еврото по отношение на $. Класацията е направена в долари и надлежно конвертира други валути в тази валута, което води до по-високи цени в еврозоната, защото еврото укрепва. Освен Цюрих, Женева е на трето място с Ню Йорк, следвана от Хонконг и Лос Анджелис. Париж се класира на седмо място, до момента в който Копенхаген и Тел Авив, които оглавиха класацията през 2021 година, са на осмо място. Сан Франциско добавя листата.

Най-големи спадове в класацията бяха следени от съветските градове Москва на 142-ро място и Санкт Петербург на 147-мо, което е отражение на отслабването на рублата заради тежките наказания поради войната в Украйна. Най-евтиният град в света е Дамаск, съгласно класацията, следван от Техеран. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР